Érsport, az Érmellék kézilabdacsapata

Érsport, az Érmellék kézilabdacsapata
Az érmelléki férfi kézilabdázók nem hagyták magukat: ha megszűnt a Bihar megyei bajnokság, bekopogtak a Hajdú-Bihar megyeibe. Az elmúlt hét végi első fordulóban az Érsport SC hazai pályán játszott.

Ahogyan arról annak idején beszámoltunk, több érmelléki község csapata is benevezett a megyei férfi kézilabda bajnokságba, a keretet jobbára a fél évszázados Ér Kupán az utóbbi években, évtizedekben részt vett játékosok alkották. Azért a múlt idő, mert ebben az idényben a megyénkbeli bajnokság már meg sem indult, ami várható is volt az után, hogy már az elmúlt szezon sem”futott végig” – tudtuk meg a szalacsi Bokor Szilárdtól, aki a “kézilabdaügy” mozgatórugójának számít. A kedvezőtlen előjeleket látva alapították meg az önálló jogi személyiséggel rendelkező Érsport egyesületet, majd körülnéztek, melyek a lehetőségek. Szatmár és Szilágy megyében nincs ilyen szintű bajnokság, Arad megye pedig messze van, maradt tehát Hajdú Bihar megye, ahol a szakszövetség elfogadta az Érsport SC nevezését.

Érsemjén a hazai pálya

Bokor Szilád elmondta: a szalacsi kézilabdacsapat alkotja a régió csapatának magját, mellettük ottományi, érmihályfalvi és albisi játékosok vannak a keretben, pillanatnyilag összesen 17-en. Az állandó idális létszám 20 lenne, hogy minden meccsre nyugodtan ki tudjanak állni, ennek megteremtésére vannak is terveik. Edzéseket hetente kétszer tartanak a szalacsi aszfaltos pályán (amíg az idő engedi), ezen részt vesz, aki éppen ráér. A “hazai pályát” esetünkben Érsemjén jelenti, az ottani sportcsarnokban megfelelőek a körülmények, az önkormányzat pedig rendelkezésükre bocsátotta azt. A csapat fenntartásának költségeit maguk a játékosok, illetve a szalacsi önkormányzat vállalta fel, de természetesen minden segítséget szívesen vesznek.

Várnak támogatókat, szurkolókat

A pontvadászatban 6 csapat vesz részt, az érmellékiek mellett: Nádudvar, Földes, Püspökladány, Polgár és Hajdúnánás. Az ősszel 10 fordulót bonyolítanak le, amiből az elsőn már túl is vagyunk, az elmúlt szombaton a tavalyi bajnok Nádudvar (mely anyagi gondok miatt nem foglalta el helyét az NB. II.-ben) látogatott Érsemjénbe, ahol a második félidő elején még vezetett is ellenében az Érsport, ám végeredményben a vendégek 30-22-re nyertek. E hét végén, szeptember 12-én, szombaton, újra hazai pályán játszanak, amikor 18.30 órától Földes lesz az ellenfél Érsemjénben, ahová várják a környékbeli sportszeretőket, hogy buzdítsák az Érmellék kézilabdacsapatát.

Rencz Csaba

Címkék: ,