Érsemjénben is jártak a Rákóczi Szövetség tagjai

Érsemjénben is jártak a Rákóczi Szövetség tagjai
A Tanfelügyelőségen keresztül Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes segítségével a Rákóczi Szövetség képviselői Bihar megye óvodáiban lepik meg az ősztől iskolába menő gyerekeket egy ajándékcsomaggal.

Április 1-én az érsemjéni óvodát is meglátogatták az iskolakezdőknek szánt ajándékokkal a Rákóczi Szövetség tagjai. A magyar tannyelvű nagycsoportos gyerekek nagyon izgatottan várták a vendégeket, akik az előre egyeztetett időpontban megérkeztek a várva- várt ajándékcsomagokkal. A gyerekek kis műsorral készültek, néhány tavaszi énekkel és verssel lepték meg a szövetség képviseletében érkező két fiatalembert. A hangulat hamar oldottá vált a gyerekek izgalmától és kedves mosolyától. A csomagok kiosztása után rögtön mindenki kibontotta sajátját és az óvónénikkel együtt lelkesen tanulmányozták át annak tartalmát. Minden csomag tartalmazott egy-egy tolltartót, tornazsákot, füzeteket, irattartót és egy képeskönyvet.

Beiratkozások

Az előkészítő osztályokba a beiratkozás már egy szakaszban lezajlott március elején, a második szakasz április 4-ig tart. Jelenleg 35 előkészítő osztályba iratkozó óvodás van, amely számba beletartozik az Érsemjénhez tartozó Érselind, Érkenéz, Újsemjén és Barantó iskolakezdő gyerekei is. Április 11-én függesztik ki a végleges listákat a gyerekek névsorával. A szövetség tagjai elmondták, hogy annak örülnek, ha minél több gyerek iratkozik magyar oktatásba, ezért ha még valaki ezután teszi ezt meg, az sem marad ajándék nélkül, a problémát orvosolják.