Erőszak, rablás, csalás

Erőszak, rablás, csalás
Bihar megye – Huszonnyolc személy ellen emeltek vádat a Bihar megyei ügyészségeken öt nap alatt, hétfőtől tegnapig.

Motiu Dorel, a Bihar megyei ügyészség sajtószóvivője közleményben tájékoztatott ismét egy hét „terméséről” az ügyészségeken. Összesen 359 ügyet oldottak meg, néhány érdekesebb ezek közül az elkövetkezőkben, melyekben vádemelés is született.

Két lányt erőszakolt meg

A kisürögdi 24 éves S. Zs.-nek nemi erőszak elkövetése és lopás miatt kell rövidesen bíróság elé állnia, miután bizonyítást nyert a megyei ügyészségen, hogy tavaly november 25-én délben a Pece-parton ittasan megerőszakolt két lányt, egy 14 és egy 16 éveset, majd egyikük mobiltelefonját is ellopta.

A másokét akarta

A váradi 18 éves K. A. C. ellen a váradi ügyészség emelt vádat kétrendbeli rablás miatt. Egyiket tavaly október 6-án délután fél hét tájban Nagyvárad központjában követte el, a színház előtt fenyegetőzéssel elvett egy mobiltelefont egy kiskorútól, majd decemberben egy gyógyszertár előtt egy irattáskától szabadított meg egy illetőt.

Ők is lebuktak

Hatrendbeli zsebtolvajlással vádolják a margittai 34 éves O. R.-t, aki a tavaly július 19. és idén január 28., a lebukásának napja között eltelt időszakban leginkább hölgyek zsebében s táskájában kotorászott. Felsőfokú végzettsége van annak a 33 éves váradi vállalkozónak, F. D. M.-nek, aki két üzlettársát károsította meg, amikor hamis fizetési meghagyásokkal vásárolt azok cégénél. A vád ellene csalás és hamisítás. A szentmártoni 24 éves L. M. S. 2006. szeptember 27-ére, iletve október 2-ára virradólag összesen 620 méter rézből készült telefonkábelt lopott el a Romtelecom hálózatából, 15.742 lejes kárt okozva. A vád ellene minősített lopás, a kár nem térült meg.

Zámbó Sipos Mónika