Erősszakmentes stadiont!

Erősszakmentes stadiont!
A Román Labdarúgó-szövetség az erőszakot és az obszcén megnyílvánulásokat kizáró létesítménnyé nyílvánította a Bodola Gyula Stadiont.

A labdarúgó II. Liga tavaszi idényének első hivatalos hazai mérkőzésére készülve, a Nagyváradi Bihar FC klub elnöke, Ioan Lucian  csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Román Labdarúgó-szövetség elfogadta azt a tervezetet, miszerint a Bodola Gyula Stadion az első olyan labdarúgó létesítmény legyen az országban, amely teljes egészében kizárja az erőszakot és az obszcén megnyílvánulásokat. „Azt szeretnénk, hogy a mérkőzéseinkre családok, fiatal és idősebb hölgyek agyaránt kilátogatnának, anélkül, hogy attól kellene féljenek, hogy tetlegesen vagy szóban bántalmaznák őket, vagy olyan obszcén megnyílvánulásokban legyen részük, amelyeket egyes illuminált személyek a stadionokban művelnek. A szurkolók szórakozni jöjjenek ki a stadionba, ne trágárságokat hallgatni, ezért kértük a főfórumot, hogy nyílvánítsák mindennemű testi és verbális erőszakot, illetve huliganizmust kizáró létesítménnyé a Bodola Gyula Stadiont” – mondta Lucian, aki hozzátette, hogy bármilyen hasonló megnyílvánulás esetén az elkövetőket kivezetik a stadionból, rosszabb esetben pedig még pénzbüntetést is kiróhatnak a csendőrök.

Ingyen a meccsre

A klubelnök elmondta, hogy szombattól a stadion környékén felállított bódékban a klub emblémájával ellátott tárgyakat, így golyóstollakat, sálakat, kulcstartókat, zászlókat, stb. árúsítanak majd, s azok a nyugdíjasok, egyetemisták vagy tanulók, akik ilyen tárgyat felmutatnak a beléptető kapuknál, esetleg a klub színeinek (piros-kékben) megfelelő öltözékben érkeznek a találkozóra, akkor ingyen tekinthetik meg a szombati, Aradi UTA elleni összecsapást.