Erősít a Szatmárnémeti VSK kosárlabda–csapata

Erősít a Szatmárnémeti VSK kosárlabda–csapata
Öt új játékossal erősít a Szatmárnémeti Városi Sportklub A–osztályos női kosárlabda–csapata, amely augusztus 14–én Dan Felşeriu edző irányítása alatt kezdi meg a felkészülést az októberben kezdődő idényre.

Laura Dragoescu a Sportul Studenţesc–nél játszott az elmúlt szezonban, azelőtt pedig bajnoki címet nyert az Aradi ICIM játékosaként. Dragoescu korábban a román junior és ifjúsági válogatott csapatkapitánya volt.

Ugyancsak a Sportul játékosa volt Monica Urse. A 26 éves brassói felnőtt válogatott kosaras korábban a Kolozsvári U és a Szekszárdi Atomerőmű csapatát erősítette.

A pécsi születésű Czukor Tünde a Wolfenbüttel Wildcast csapattól érkezik szatmárra. A német együtessel a 24 éves játékos a Mizo Pécsben kezte pályafutását, majd a szekszárdi és a Zala Volánnál is szerepelt nemzetközi kupa–sorozatokban is.

A nagyszebeni születésű Andreea Nemeş a svájci Sdent Sierre csapatát hagyja ott a VSK–ért. Az ifjúsági válogatott játékos a svájci csapattal szerepelt már nemzetközi kupa–sorozatban.

Ugyanakkor hazatér a Craiovai CSM szatmári játékosa, a 20 éves Adina Pop. Az ifjúsági válogatott játékos a Szatmárnémeti ISK–nál kezdte pályafutását, majd az élvonalbeli CET Govorához szerződött. Pop az elmúlt idényben a craiovai csapattal kvalifikálta magát az A–osztályba. Mint ismeretes, a másodosztályos bajnokságból a CSM Craiova az első, a szatmáriak pedig a második helyről jutottak fel az élovalba.

A VSK előző csapatából Adriana Pricop, Vértes Laura, Szmutku Renáta, Szmutku Kinga, Szmutku Brigitta, Matécsa Ingrid, Süveg Yvette, Anca Mureşan, Mészáros Izabella és Cristina Motişan maradt meg.