Erősödött a sárközújlaki csapat

Erősödött a sárközújlaki csapat
Szatmár megye – Hét új játétékossal erösődött a téli vakációban a Sárközújlaki SE labdarúgó–csapat.

A megszűnt Ráksai SE két játékosával erősödött a labdarúgó IV. Ligában szereplő Sárkőzújlaki SE a téli vakáció során: a gólerős Lockfrank Nguyen (édesapja vietnami, édesanya román), valamint Malanca fog a sárközi csapat színeiben játszani a visszavágó fordulókban.

Az őszi forduló után az A csoport 5. helyén álló Sárközújlaki SE egyébként már javába készül a tavaszi idényre: korábban az Egri Sasok ellen 4–3–ra, a Szatmárudvari Some§ul ellen pedig 5–2–re győzött Székely Zoltán legénysége. Az edző egyébként nem számít a továbbiakban Székely Sándor és Stelian Băbşan szolgálataira. A két játékos úgy tartja, kiöregedtek, helyüket pedig átadják a fiataloknak. Az ifik pedig jönnek: a Sárközújlaki SE juniorcsapatából Mák Ferenc, Kurpé Zsolt, Grigore Finta, Pásztor Cosmin és Csuka Csongor (a Szatmárnémeti LPS Voinţa asztalitenisz–csapatában is szerepel) már a felnőttekkel készülnek a visszavágókra.Székely Zoltán ugyanakkor elmondta a napokban egyeztetnek az Avasfelsőfalui Energia vezetőivel egy felkészülési mérkőzés szervezéséről, vasárnap 15 órától pedig hazai pályán fogadják barátságos meccsre az Aranyosmeggyesi Daciát.

55 ezer lej a tanácstól

A tervekről kérdezve az edző elmondta, elsősorban az 5. helyen szeretnék megőrizni. „Nem szabad hazai pályán vesztenünk. Így megőrizhetjük majd pozíciónkat a táblázatban. És ezt várja el a csapatot támogató helyi tanács is, aki 2008–ban 55 ezer lejjel támogatja az egyesületet” – folytatta Székely.

A napokban egyébként megkezdték a pályát körülvevő kerítés korszerűsítését, nyáron pedig folytatják az öltöző belső újítását.