„Erős képviselet kell”

„Erős képviselet kell”
Szükség van egy erős hangra ahhoz, hogy a kultúrával, a tanüggyel, az egészségüggyel, az önkormányzattal és a döntési joggal kapcsolatos kérdésekbe beleszólhasson, s hogy ennek nyomán erősödhessen magyar közösségünk, nyilatkozta Cseke Attila.

Cseke Attila RMDSZ-párti parlamenti képviselő reggel fél tízkor, a Berthelot utcai, 115. sz. szavazókörzetben voksolt. Ezt követően, kérdésünkre válaszolva elmondta: abban bízik e szavazás nyomán, hogy akárcsak az utóbbi 25 évben, közösségünk továbbra is erős képviseletet mutat, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy képes legyen megfelelni a kihívásoknak. Szükség van egy erős hangra ahhoz, hogy a kultúrával, a tanüggyel, az egészségüggyel, az önkormányzattal és a döntési joggal kapcsolatos kérdésekbe beleszólhasson, s hogy ennek nyomán erősödhessen magyar közösségünk.
A 115. sz. szavazókörzetben egyébként különösen komolyan vették a „fényképezni, filmezni tilos” feliratot, itt a szavazókörzet elnöke, miután konzultált a Bihar megyei Választási Iroda képviselőjével, akkreditációnk dacára sem engedte a fotózást. Cseke Attila ezzel kapcsolatban elmondta: ilyesmire még nem volt példa és nem is érti a döntés logikáját, hiszen akkreditációt nem bárki kap, akinek viszont megvan, azt fel kellene jogosítsa fényképezésre, filmezésre is. Azt is hozzátette: kíváncsi, hogy a döntést országos, avagy csak megyei szinten hozták-e.

Neumann Andrea