Érmihályfalvi a legeredményesebb magyar kempos

Érmihályfalvi a legeredményesebb magyar kempos
Az érmihályfalvi Aladin Hero Team sportolója, Békési Sándor lett a Magyar Kempo Szövetség (MKSZ) legeredményesebb felnőtt férfi sportolója 2014-ben. A díjátadást az elmúlt hét végén tartották.

A Pest megyei Törökbálinton tartott évnyitó ünnepségen díjazta az MKSZ 2014-ben elért eredményeik alapján legjobbjait az elmúlt hét végén. Korábban évzáró keretében tették ugyanazt, most a változtatás oka az volt, hogy a sportolók éppen egy versenyen voltak Németországban – erről annak idején beszámoltunk, lévén, hogy az érmihályfalvi Aladin Hero Team tagja a MKSZ-nek (lásd. BN december 23.). A szövetség elmúlt esztendőbeli legeredményesebb férfi sportolója Békési Sándor (Aladin Hero Team) lett, aki összesen 11 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzérmet gyűjtött.

Irány a világbajnokság

A nőknél a Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE sportolója, Szabó Ingrid érdemelte ki ezt a címet, aki 7 arany-, 6 ezüst és 1 bronzéremmel. A klubok között a nevezett felcsúti volt a legeredményesebb, de jutalmaztak a gyerekek kategóriájában, illetve az edzők és a bírók soraiban is. Áprilisban Törökországban tartják a kempo világbajnokságot, ahol harmincfős versenyzői keret támogatását vállalja az MKSZ, a válogató versenyeken legeredményesebben szereplő lehetnek a keret tagjai, és az Aladinnak a tapasztalatok alapján jó esélye van akár több sportolót is delegálni a legjobbak közé.

Rencz Csaba