Érkezik a Télapó villamosa

Nagyvárad- Szerdán a Helyi Közszállítási Vállalat közleményben tudatta, hogy december 21. és január 3. között üzembe helyezi a Télapó villamosát, mely feldíszített járművet a fehérszakállú vezeti.

 

 

Szerdán a Helyi Közszállítási Vállalat sajtóközleményt bocsátott ki, melyben az utazóközönség tudomására hozza, hogy december 21. és január 3. között folyamatosan működteti a Télapó villamosát, melyet a szüleik és nagyszüleik által kisért gyermekek vehetnek igénybe, 14 éves korukig. A színes girlandokkal és égőkkel feldíszített járművet maga a nagyszakállú, piros ruhás öregember vezeti, és a Várad-Szőlős- Szent László tér- Decebal sugárút- CFR-híd- vasúti állomás- Várad-Szőlős útvonalon közlekedik 11-19 óra között. A felszálló gyermekek a tömegközlekedési vállalat partnercégei által felkinált meglepetésekben részesülhetnek december 21-24. között, amíg a készlet tart. Az utazás ingyenes, viszont egy háromtagú ellenőrcsoport ügyel arra, hogy csakis a fent jelzett személyek szálljanak fel a Télapó villamosára.

Ugyanakkor a HKV arról is tájékoztat, hogy a téli ünnepek ideje alatt milyen órarend szerint működnek a jegy- és bérletárusító pontjai. Ezek szerint a jegyirodák karácsony első napján, vagyis december 25-én zárva tartanak, viszont december 24-én és 26-án 9-17 óra között kinyitnak. A tömegközlekedési járművek december 24-26. között a munkaszüneti napoknak megfelelő órarend szerint szállítják az utasokat, december 27-től pedig a vakációs grafikonnak megfelelően.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: , ,