Erkel Ferenc emlékezete

Erkel Ferenc emlékezete
Megemlékezés a Magyar Kultúra Napja alkalmából a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen.

Szervezők: Partiumi Magyar Művelődési Céh, Partiumi Keresztény Egyetem Zeneművészeti Tanszék, Pro Universitate Partium Alapítvány. Január 22., 10 óra, PKE, Bartók-terem: A Himnusz, a Szózat és a reformkor – Sziklavári Károly, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, Művészeti Intézet, Ének-zene Tanszék kutatója; Erkel-hagyaték Erdélyben. A Kolozsvári Magyar Opera szerepvállalása – Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója; A 19. század vége, a századforduló és az ifjú Bartók pályakezdése – dr. Kovács Sándor, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Zenetudományi és Zeneelméleti Tanszék vezetője.

Január 22., 14 óra, PKE belső udvara: Erkel Ferenc emléktábla-avatás a Partiumi Keresztény Egyetem udvarán. Ünnepi beszédet mond dr. Boros-Konrád Erzsébet énekesnő, a Partiumi Keresztény Egyetem oktatója, közreműködik a PKE vegyeskara, Berkesi Sándor Liszt-díjas karnagy.

Január 23., 10 óra, PKE, Bartók-terem: Szemelvények Erkel Ferenc operáiból, bemutatja: dr. Boros-Konrád Erzsébet.

Ünnepi koncert

Ugyancsak a Magyar Kultúra Napján, január 22-én 18 órától ünnepi koncert lesz a PKE dísztermében. „Ah, hol vagy, magyarok tündöklő csillaga…” – Andrejszki Judit (Budapest) barokk ének és csembalóművész régizene estje hitről, szerelemről és hazaszeretetről. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.