Erényöv a masszázs-szalonban

Erényöv a masszázs-szalonban
Felháborodást váltott ki Indonéziában, hogy ezentúl erényövet viselnek a kelet-jávai Batu város masszázs-szalonjainak alkalmazottjai. Erről maguk a szalonok döntöttek azért, hogy elejét vegyék a prostitúciónak.

Az ázsiai országban azonban sokan – köztük az egyik miniszter is – úgy vélik, hogy ez sérti az ott dolgozó nők jogait.

Indonéziában gyakran a masszázs-szalon néven törvénytelenül bordélyházak működnek. Azok az intézmények, amelyek most erényövet adnak dolgozóiknak, a prostitúció gyanúját is el akarják kerülni.

“Nem ez a megfelelő módja annak, hogy megelőzzék a szexuális aktusokat. Úgy állítja be a nőket, mintha ők lennének azok, akik nem viselkednek helyesen” – közölte Meuita Fardia Hatta Swasono, Indonézia női jogokért felelős minisztere csütörtökön a Jakarta Post című lappal.

A batui Dogado masszázs-szalon a tulajdonosa – aki elsőként vezette be az erényövet – azonban azt nyilatkozta az AFP francia hírügynökségnek, hogy a lépés az alkalmazottak érdekeit szolgálja. “Önök is jól tudják, hogy néhány ügyfél nagyon szemtelen” – mondta a férfi, akinek gyakorlatát 20 másik szalon is követte Batu településen, bevezetésén elgondolkodtak az indonéz főváros turisztikai hatóságai is.