Erdon Videó

2016.05.04. 13:46

Repülő bicikli, lelkes barkácsolók kezei alól

A mai Nap videója rovatunkban bolondos hobbi barkácsolók által készített, ám működő, bicikli és drone kereszteződéséből született repülő eszközt mutatunk be önöknek, amely egy embert simán a magasba repít. A <del>jár</del> légmű neve Hoverbike, avagy lebegő bicikli.

A mai Nap videója rovatunkban bolondos hobbi barkácsolók által készített, ám működő, bicikli és drone kereszteződéséből született repülő eszközt mutatunk be önöknek, amely egy embert simán a magasba repít. A jár légmű neve Hoverbike, avagy lebegő bicikli.

A szerkezet különlegessége, hogy megalkotói sem mérnöki, sem aviációs diplomával nem rendelkeznek, egyszerűen lelemény és otthoni barácsolás eredménye.

A légi kütyün ülés és fék sincs, pusztán a dróne-ok vezérléséhez hasonlatos, két hatalmas külön sebességgel forgó rotorral irányítható. Ennek ellenére viszont egészen jól manőverezhető. Működését elnézve további fejlesztésekre lesz szükség, illetve irányításához szükségeltetik némi gyakorlás is. Íme a mekkmesteri remekmű működés közben, a megalkotók lelkes és felvillanyozott elbeszélésében:

A Hoverbike megalkotói további hihetetlenül őrült készüléket barkácsoltak még össze, YouTube csatornájuk megtekinthető az alábbi linken: www.youtube.com/user/colinfurze

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!