ERDON Valasztasok2008

2008.06.01. 14:59

Voks a rácsok mögött

<p>Nagyvárad – Az előzetes letartóztatásban lévő személyek, s a szavazati joguktól meg nem fosztott, illetve még nem jogerősen elítélt rabok is szavaztak vasárnap Nagyváradon.</p>

A nagyváradi rendőrség fogdájában 13 szavazásra jogosult személy tartózkodik jelenleg, valamenyien éltek a jogukkal tegnap. A 67-es választókörzetből reggel 7 órakor érkezett a mozgóurna az őrizetesekhez, s még nem volt nyolc óra, már valamennyien kifejezték választási opciójukat. A procedura incidensek nélkül zajlott le, tájékoztatott Alina Dinu, a rendőrség szóvívője. A nagyváradi büntetésvégrehajtási intézetben tegnap reggel fél kilenckor kezdődött a szavazás, amire az illetékesek időben felkészültek, előkészítették a helyiséget, ahol a választásra jogosult foglyok kifejezhették opciójukat. Az elítéltek zömének e jogát is korlátozták, mindössze 18 fogoly járult az urnákhoz. Fontosnak tartották, hogy gyakorolják e jogukat, a szavazás rendben, incidensek nélkül zajlott le a börtönben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!