ERDON Osztály

2008.11.21. 10:54

Bemutatkoznak elsőseink

<p>Szatmárnémeti - Folytatjuk Szatmár megye első olsztályos diákjainak a bemutatását — ezúttal a szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskola I. F osztályával ismerkedhetnek meg. Tanítónő: Lucuţa Erika.</p>

A 2008/2009–es tanévet a Mircea Eliade Általános Iskola I. F osztályában 18 kisdiák kezdte meg Lucuţa Erika tanítónő vezetésével. A színes és örökké vidám kis társaság az elmúlt hetekben nemcsak az iskolával és annak szabályaival ismerkedett meg, hanem egymással is, valamint már barátságok is szövődtek. A tanítónő elmondása szerint növendékei már hét betűvel ismerkedtek meg, de még csak kevesen vannak azok akiknek sikerül pár rövidebb szót kiolvasni, vagy leírni. Emellett a számtan tanulás terén sem tétlenkednek, az osztályba járó gyermekek már az 5–ös számmal is megismerkedtek és lelkesen próbálják már összeadni az ismert számjegyeket. „Legfőbb célom, hogy az idei tanévben elsajátítsák az írás–olvasást, valamint a kirándulások sem maradnak el — természetesen tavasszal, amint az időjárás engedi. A párhuzamos osztállyal tervezünk majd egy kirándulást, valamint farsangi bált is tartunk majd, szintén közösen” — mesélte terveit Lucuţa Erika. Elmondása szerint osztályában a választott tantárgy a beszédkézség fejlesztés, valamint észrevétele szerint növendékei többsége szereti a matematika–, írás–, valamint kézimunka– és tornaórákat, de rajzolni minden diákja szeret. Az órák során pihenés képpen a kisdiákok énekelnek, mondókákat mondanak és mozgásos jétákokkal lazítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!