ERDON Osztály

2008.10.10. 07:31

Bemutatkoznak elsőseink

<p>Folytatjuk Szatmár megye első osztályos diákjainak a bemutatását – ezúttal a Szatmárhegyi Általános Iskola I. B osztályával ismerkedhetnek meg. Tanítónő: Mursa Erika. <A href="http://video.erdon.ro/members.Iris/flv-szatmarhegyi%20elsosok_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Szeptemberben a Szatmárhegyi Általános Iskolában magyar tagozaton mindössze 12 gyermek kezdte meg tanulmányait az első osztályban Mursa Erika tanítónő vezetésével, aki immár harmadik első osztályát vette szárnyai alá. A vidám kis társaság annak ellenére, hogy kevesebben vannak lelkesen kezdte meg ismerkedését a betűk, számok, valamint a különböző tudományok világával. Amint azt a tanítónő elmondta az alacsony létszám előnyös is, mivel több idő jut arra, hogy egyénileg is foglalkozzon növendékeivel. Ottjárttunkkor betegség miatt hiányzott: Gáspár Monica, Kardos Mária, valamint Szilágyi Szabina-Vivien.

 Különböző tevékenységek

Amikor meglátogattuk az osztályt Mursa Erika elmesélte, hogy növendékeivel egy osztályon belüli rajzversenyre készülnek. „Amint az idő is engedi kimegyünk, hogy megfigyeljük a természetet, amit később a gyermekek lefestenek” – folytatta a tanítónő. Elmondása szerint mindenki édességet kap majd alkotásáért. A szatmárhegyi iskola is résztvesz az öko-iskola programban, így az elsősök is kiveszik részüket a természetvédelemből. Az osztály papírt és vasat gyűjt, az iskola környékén szoktak szemetet gyűjteni, valamint amikor jóidő van kilátogatnak a mezőre és a környező erdőbe is, hogy a kisdiákok megismerkedhessenek a környék növény- és állatvilágával. „A tervek szerint, ha lesz hó az ökoprogram mellett növendékeimmel elmegyünk szánkózni is – mivel a környéken van rá lehetőségünk –, valamint kirándulásokat is szeretnék szervezni ” – mondta el terveit Mursa Erika.

Mursa Erika tanítónő

Chereji Fernando

Csomai Dóra

Domuţa Larisa-Simona

Payzos György

Sándor Erik-Lajos

Sipos Hajnalka-Mária

Szántó Ioan

Száraz Emese-Mária

Szilágyi Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!