Még bízhat az FC Vaslui

A labdarúgó Európa Ligában érdekelt romániai klubcsapatok közül egyedül a Vasluinak maradtak még továbbjutási esélyei, miután csütörtök este, hősies küzdelemben, 0–0–ás döntetlent játszottak Piatra Neamţon a Lazio ellen.

Viorel Hizo edző legénysége nem játszott alárendelt szerepet a rómaiak elleni csatában, több gólhelyzetet is kidolgoztak, egyszer pedig Temwanjera még betalált, azonban gólját leshelyzet miatt érvénytelenítették. A moldovaiaknak így 50 százalék esélyük maradta a továbbjutásra, ehhez kötelezően győzniük kell két hét múlva a Zürich otthonában. Amennyiben nem sikerül három pontot gyűjteni Svájcban, még akkor is marad remény, ha döntetlent játszik, vagy vereséget szenved Hizo csapata, akkor viszont számít a Lazio – Sporting találkozó eredménye, ahol a portugáloknak nyerniük kell. Ha a svájci és az olaszországi meccs is döntetlennel zárul, akkor a FC Vaslui lép tovább. A D csoportból egyébként a Sporting már korábban kiharcolta a továbbjutást.

A másik érdekelt romániai együttes, a Steaua 2–1–re kapott ki Gelsenkirchenben, viszont még megőrizte matematikai esélyeit a tavaszi folytatáshoz. A J jelzésű csoport másik mérkőzésén ugyanis 2–1–re kapott ki a Maccabi Haifa az AEK Larnaca otthonában, így a második hely sorsa az utolsó fordulóban fog eldőlni. Amennyiben két hét múlva a Schalke 04 legalább egy pontot szerez Izraelben, és a Steaua megnyeri a ciprusiak elleni meccset, akkor a bukarestiek lépnek a második pozícióba. A szériából a Schalke biztosította első helyét.

A csütörtöki mérkőzések után a Stoke City, az Athletic Bilbao, a Twente, az Anderlecht és a Lokomotiv Moszkva is biztosították továbbjutási pozíciójukat.

 

Eredmények

Európa Liga, 5. forduló, D csoport: FC Vaslui – Lazio 0–0, Sporting – Zürich 2–0 (van Wolfswinkel 15. perc, Bozhinov 58.). A csoport állása: 1. Sporting 12 pont, 2. Vaslui 6, 3. Lazio 6, 4. Zürich 2. J csoport: Schalke – Steaua 2–1 (Papadopoulos 25., Raúl 57., illetve Rusescu 33.), AEK Larnaca – Maccabi Haifa 2–1 (Gonzalo García 14., Pintado 51., ill. Buljat 75.). A csoport állása: 1. Schalke 11, 2. Maccabi 6, 3. Steaua 5, 4. AEK 5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!