Wayne Rooney duplájával verte az MU az Oţelult

Nem volt elég a pontszerzéshez a galaciak jó játéka, a Manchester United kihasználva az Oţelul két hibáját győzni tudott a labdarúgó Bajnokok Ligája C csoportjának 3. fordulójában, Bukarestben.

Nem volt elég a pontszerzéshez a galaciak jó játéka, a Manchester United kihasználva az Oţelul két hibáját győzni tudott a labdarúgó Bajnokok Ligája C csoportjának 3. fordulójában, Bukarestben.

 

Bátran játszott a Galaci Oţelul a sorozat háromszoros győztese, a Manchester United ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. fordulójában, viszont mindez kevés volt a sikerhez: az angolok két büntetőből szerzett találattal legyőzték a román bajnoki címvédő együttest.

Az első félidőben Antal vezényletével még gólhelyzeteket is kidolgoztak a románok, viszont nem sikerült betalálni Lindegaard kapujába, míg túloldalt Chicharito és Rooney nem tudta áttörni az „acél védelmet”. A fordulás után Sir Alex Ferguson edző tanítványai kicsit határozottabbak voltak, és kihasználták, hogy az Oţelul védelme is kinyílt. A 65. percben, egy ellentámadásnál Costin nyúlt kézzel a labdáért Rooney beadásánál, és mivel mindez a 16–oson belül történt, Felix Brych sípmester gondolkodás nélkül 11–est ítélt, az MU sztárja pedig nem hibázott. Fergusonnak mégis fejtőrést okozott a hátramaradt játékidő, ugyanis alig egy perccel a vezető találat után csapatkapitányát, Vidicset kiállította a bíró egy dúrva szabálytalanság miatt. Az emberelőnyt nem sikerült kihasználni, sőt, a mérkőzés utolsó perceiben a létszámot tekintve a galaciak egyenlítettek: Perendija a második sárga után a piros lapot is megkapta. Hogy teljes legyen a keserűség, a hosszabbítás perceiben Rooney 11–est harcolt ki, amelyet értékesített, így az MU megszerezte első BL–idénybeli sikerét, míg az Oţelul a harmadik meccsét is elvesztette.

„Nagyon dühös vagyok, mert szerintem jól játszottunk egy olyan csapattal, amellyel szemben semmi esélyt nem adtak nekünk. Elégedetlen vagyok, mert naivak voltunk, és így vesztettünk. Nem hibáztatom a játékosaimat, megdicsértem őket, mert odaadóan játszottak. Viszont a vereség, vereség marad. Voltak gólhelyzeteink is, az első félidőben nagyon jól játszottunk. Viszont az lett volna a kielégítő, ha legalább egy pontot kihozzunk ebből a meccsből. Bár mindenki pesszimista körülöttünk, mi nem adjuk fel a harcot, az utolsókig küzdeni fogunk” – nyilatkozta a mérkőzés után Dorinel Munteanu, a galaciak edzője.

 

Eredmények

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló: C csoport: Galaci Oţelul – Manchester United 0–2 (Rooney 65. perc, 90+2. – mindkettő 11–esből), Basel – Benfica 0–2 (Emerson 86.). Az állás: 1. Benfica 7 pont, 2. MU 5, 3. Basel 4, 4. Galac 0. A csoport: Napoli – Bayern München 1–1, Manchester City – Villarreal 2–1. Az állás: 1. Bayern 7, 2. Napoli 5, 3. Manchester 4, 4. Villarreal 0. B csoport: CSZKA Moszkva – Trabzonspor 3–0, Lille – Internazionale 0–1. 1. Inter 6, 2. CZKA 4 (7–2), 3. Trabzon 4 (2–4), 4. Lille 2. D csoport: Real Madrid – Olympique Lyon 4–0, Dinamo Zagreb – Ajax 0–2. Az állás: 1. Real 9, 2. Ajax 4 (2–3), 3. Lyon 4 (2–4), 4. Zagreb 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!