Kétgólos hátrányt gyűjtött Hollandiába a FC Vaslui

Lecsökkentek az esélyei annak, hogy két romániai klubcsapat szerepeljen majd a labdarúgó Bajnokok Ligája főtábláján, miután a legrangosabb európai kupasorozat selejtezőinek 3. fordulójában 2–0–ás vereséget szenvedett a FC Vaslui a vendéglátó Twente együttesével szemben.

Viorel Hizo legénysége bátran játszott az Arnhemben rendezett mérkőzésen, sok helyzetet elpuskázott. A legnagyobb Adailton előtt adódott, akinek a 25 méterről elvégzett szabadrúgása után a labda Mihajlov kapujának felső lécről pattant vissza. A csapatjáték is akadozott a Vasluinál és a holland ellenfele mindezt ki is tudta használni. Az első félidő derekán egy vitatható 11–es után Janko vezetést szerzett a csapatának, majd Wesley egyenlített, viszont a moldovaiak idegenlégiósa leshelyzetből fejelt a holland kapuba, így a horvát bíró, Ivan Bebek érvénytelenítette a találatot. Fordulás után a vaslui–i védelem tétlenségét kihasználva Janko kettőre növelte a hazaiak előnyét. Igaz, a szlovák idegenlégiósnak kisebb szerencse is kellet a második gól megszerzéséhez (a kapufáról kipattanó labda éppen a lábán landolt, így a laszti másodikra már nem tévesztett célt), de éppen ez hiányzott a román bajnoki ezüstérmesnek, hogy számára előnyösebb helyzetet harcoljon ki az augusztus 3–i, Piatra Nemaţ–i visszavágó előtt.

Mint ismeretes, idén utoljára kvalifikálta magát a BL főtáblájára a román bajnokegyüttes, az elmúlt szezon után a Galaci Oţelul van ebben a kiváltságos helyzetben.

 

Bajnokok Ligája, selejtezők, 3. forduló, első mérkőzés: Twente Enschede – FC Vaslui 2–0 (Janko 34. perc, 57. – az elsőt 11–esből).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!