Elmarad a román–argentin barátságos?

Nem lesz román–argentin barátságos labdarúgó–mérkőzés augusztus 10–én a bukaresti Naţional Arena avatásán, erről kedd reggel értesítette a román föderációt (FRF) a dél–amerikai ország szakági szövetsége (AFA).

Az argentinok ugyanis hétfőn menesztették Sergio Batista szövetségi kapitányt a válogatott éléről, miután Messi és társai nem jutottak a Copa Americá elődöntőjébe sem. Másrészt közrejátszhatott az is, hogy a Barcelona és a Real Madrid figyelmeztette az argentinokat, hogy nem szeretnék, hogy Messi, Gabi Milito és Mascherano, illetve Di Maria, Gago és Higuain közül bármelyik játékos sérülten jelenjen meg klubcsapatánál a Barca–Real Szuperkupa–mérkőzésen, augusztus 14–én. Márpedig az argentin szövetség 900 ezer eurót vesztett volna, ha ez a hat sztár hiányzik a bukaresti meccsről.

Mircea Sandu, a FRF elnöke még kedd reggel írt egy hivatalos levelet Julio Grondona AFA–elnöknek, és figyelmeztette, amennyiben felrúgja a szerződést, anyagi kártérítést kért. Sandu állítja, mintegy 500 ezer eurót már elköltöttek a mérkőzés szervezésére, emellett az argentinoknak kifizették már a meccsdíj kétharmadát is. A FRF vezetője kilátásba helyezte azt is, hogy a szerződés felrúgása esetén bepanaszolja az AFÁ–t a nemzetközi szövetségnél (FIFA). „Nem vagyok száz százalékban meggyőződve arról, hogy ez a meccs elmarad” – mondta sajtótájékoztatóján Mircea Sandu, miközben a háttérben már elkezdődtek a tárgyalások más országok szövetségeivel egy barátságos szervezésre ügyében. Portugália jöhet szóba, akik augusztus 10–én Luxemburg ellen játszanak majd barátságosat. „Amennyiben érkezik egy hivatalos válasz az argentinoktól, hogy nem hajlandóak játszani, akkor fizetünk a luxemburgi föderációnak egy vigaszdíjat, és játszunk a portugálokkal. Ha ez sem járható út, akkor a Franciaország elleni Eb–selejtező lesz a Naţional Arena avatómérkőzése” – tette hozzá Sandu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!