Alonso győzött, kettős Ferrari-siker

<p>Fernando Alonso, a Ferrari spanyol pilótája nyerte az autós gyorsasági világbajnokság idei első futamát, a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat.</p>

A szahíri pályán rendezett vasárnapi viadalon Alonso mögött csapattársa, a brazil Felipe Massa lett a második és a brit Lewis Hamilton (McLaren) a harmadik. A három év szünet után visszatért, hétszeres világbajnok német Michael Schumacher (Mercedes) a hatodik helyen zárt. A 28 esztendős, kétszeres világbajnok Alonso, aki most versenyzett először a Ferrarival, 22. futamgyőzelmét szerezte meg.

Az első rajtkockából startoló német Sebastian Vettel (Red Bull) a 34. körig magabiztosan vezetett, ám autójának kisebb műszaki gondja miatt lelassult és Alonso, aztán Massa, majd később Hamilton is megelőzte. Massa, aki a júliusi magyar GP-n súlyos balesetet szenvedett, azóta most versenyzett első ízben. A háromesztendős kihagyás után visszatért 41 éves Schumacher nem tudott beleszólni az élboly csatájába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!