Ismerős ellenfelek a selejtezőkben

<p>A román labdarúgó–válogatott Franciaországgal, a magyarok pedig Svédországgal kerültek egy csoportban a 2012–es Eb–selejtezőben.</p>

Franciaország, Bosznia, Fehéroroszország, Albánia és Luxemburg lesz a román labdarúgó–válogatott ellenfele a 2012–es lengyel–ukrán közös rendezésű Európa–bajnokság D jelzésű selejtezőcsoportjában, míg a magyarok San Marino, Moldova, Finnország, Svédország és Hollandia nemzeti együttesével kerültek együtt az E csoportba.
Az elmúlt Eb–, majd világbajnoki selejtezőkön is egy csoportban szerepeltek a franciák és a románok, a „trikolór”–oknak egyszer sem sikerült felülkerekedniük a „gall kakasokon”. A magyarok sem mondhatják szerencsésnek magukat, ugyanis a második kalapból azt a svéd csapatot sorsolták a magyarok csoportjába, akik kétszer is verték Erwin Koeman szövetségi kapitány legénységét az elmúlt vb–selejtezőn. „Örülök, hogy kapunk egy új lehetőséget a svédek ellen, most lehet majd javítani” – mondta a vasárnapi varsói sorsolás után a magyarok holland szakvezetője, Koeman, majd hozzátette: „Hollandia kiemelkedik a mezőnyből, de még az ő esetükben is előny, hogy jól ismerem őket.”

Selejtezőcsoportok
A csoport: Németország, Törökország, Ausztria, Belgium, Kazahsztán, Azerbajdzsán
B csoport: Oroszország, Szlovákia, Írország, Macedónia, Örményország, Andorra
C csoport: Olaszország, Szerbia, Észak-Írország, Szlovénia, Észtország, Feröer-szigetek
D csoport: Franciaország, Románia, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Albánia, Luxemburg
E csoport: Hollandia, Svédország, Finnország, Magyarország, Moldova, San Marino
F csoport: Horvátország, Görögország, Izrael, Lettország, Grúzia, Málta
G csoport: Anglia, Svájc, Bulgária, Wales, Montenegró
H csoport: Portugália, Dánia, Norvégia, Ciprus, Izland
I csoport: Spanyolország, Csehország, Skócia, Litvánia, Liechtenstein
A 16 csapatos Eb-döntőért zajló selejtezők sorozata az idén, szeptember elején indul, és 2011 október 11–én zárul. Az oda–visszavágós pótselejtezőket a jövő év novemberében rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!