Tófalvi második lett Ausztriában

<p>Pályafutása legjobb eredményét érte el a csíkszeredai Tófalvi Éva: a női sílövők 15 kilométeres hochfilzeni Világkupa versenyében a második helyen zárt.</p>

Tófalvi végig nagyszerűen versenyzett, lövőhiba nélkül teljesítette a viadalt, és remek futásának köszönhetően végül felállhatott a dobogóra – két orosz hölgy, a győztes Albina Ahatova és a harmadik helyezett Szvetlana Szlepcova közé ékelődve. Igaz, ki is adott magából mindent az ausztriai erőpróbán, erőtlenül rogyott a hóra, miután átcsúszott a célvonalon.

De megérte a sok erőfeszítés, a csíkszeredai születésű sílövőnő ugyanis ezzel élete legjobb eredményét érte el, hiszen korábban a legjobb helyezése egy hatodik pozíció volt Világkupa–versenyen. A 30 éves Tófalvi érthetően boldogan nyilatkozott a megméretést követő sajtótájékoztón.

„Ez a romániai sílövészet valaha volt legjobb eredménye. Nem tudom, hogyan sikerült hibátlanul lőnöm ilyen körülmények között, hiszen ilyen hóviszonyok közepette általában nem szoktam jól szerepelni – nyilatkozatát Tófalvi Éva. – Az viszont tény, hogy soha nem készültem még ennyit a szezonra, több, mint tízezer lőszert használtam el a gyakorlás során. Mióta van otthon egy kis lőterem, jóval egyszerűbben tudok tréningezni.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!