Második helyezettek

<p>A Nagyváradi UAMT Agora Sportklub hagyományos karatecsapat a második helyen végzette a Ploiesti-ben múlt hét végén megrendezett Román Kupa viadalon.</p>

Szeptember 19. ás 21. között az UAMT Agora sportolói részt vettek a 14. alkalommal megrendezett hagyományos karate Román Kupa megmérettetésen. Ez a kupaviadal az országos bajnokság egyik változata, amelyen bármilyen létszámban lehetnek jelen a versenyzõk, ám a résztvevõ klubok csapatot is kell indítsanak az egyéni versenyek mellett. A versengések ifjúsági-, utánpótláskorú- és felnõtt korosztályokban zajlottak, s a karatékák pontokat gyûjthettek, majd az összesítés utáni legtöbb pontot birtokoló klubokat rangsorolták. A Ploiesti-i versengésre tizenhét hazai hagyományos karate klub 130 versenyzõje érkezett.

Második helyen

A váradi klub sportolói igen jól szerepeltek, és nyolc elsõ-, kilenc második és tizenkét harmadik helyet szereztek, így az UAMT Agora a második helyen végzett a házigazda Ploie§ti-i Conpet Sportklub mögött, míg harmadik a Jászvárosi Enpi Sportklub lett.

– A helyezésünk reális – mondta Vancea Pavel klubelnök és mesteredzõ –, hiszen híven tükrözi a romániai hagyományos karate klubok rangsorát, a hosszú évek áldozatos munkájának gyümölcsét. Jelenleg csak itt tartunk, a második helyen, egyelõre nem tudunk a Ploiesti-i felnõtteknél jobb eredményeket felmutatni, ám úgy vélem, a jövõ nekünk, a tehetséges fiataloknak dolgozik.

Szántó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!