A Magyar Televízió Eb-adásai

<p>A Magyar Televízió a labdarúgó Európa-bajnokság 1960-as debütálása óta közvetít, így történik az idén is. A nyolc városban négy riporter kíséri figyelemmel a mérkőzéseket.</p>

Ahogy a Magyar Televízió az utóbbi két szezonban a klubfutball top-sorozatát, a Bajnokok Ligáját is egész estés adások keretében, háttérelemzésekkel és érdekességekkel tálalja, úgy az Európa-bajnokságok mérkőzései sem csak 90 perces eseményt jelentenek. A stúdióban már a kezdő sípszó előtt fél órával elkezdődik a felvezetés, a szünetben és a mérkőzések után pedig a rögtönzött összefoglalót a meghívott vendégek értékelése követi. A részt vevő csapatokról, a legnagyobb sztárokról, a helyszínen tapasztalt hangulatról, érdekességekről igyekeznek beszámolni a nézőknek.

Műsoron a mérkőzések

Ami az adásidőket illeti, a csoportmérkőzések első és második fordulójában napi két mérkőzést rendeznek (19 és 21.45 órás kezdéssel), a harmadik fordulóban viszont egyszerre játsszák a továbbjutást eldöntő találkozókat. Így az egyik mérkőzést (a továbbjutás szempontjából fontosabb találkozót) az m1-en, a másikat vele párhuzamosan – tehát szintén élőben – az m2-n láthatják, s ugyanezt az m1-en ismétlésben is megtekinthetik a nézők. Minden mérkőzésnap végén meccsenként 15 perces összefoglaló látható a legszebb pillanatokból. Akik valamiért nem tudják élőben nézni a mérkőzéseket, azoknak másnap 10 és 15 órai kezdéssel minden mérkőzést megismétel az m1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!