Vízilabda: már látni Pekinget

<p>Az orosz vízilabda válogatott legyõzésével nagy lépést tett a Nyári Olimpiai Játékokon való részvétel felé a román csapat.</p>

A Vlad Hagiu vezette pólósoknak ez volt zsinórban a hatodik sikere az oroszok ellen, s a gyõzelemmel a román válogatott legrosszabb esetben is a csoport második helyén végez, s onnan a keresztbejátszás után könnyen kiharcolhatja továbbjutását, ha esetleg nem a tabella élén végez.

A csatát követõ sajtótájékoztatóra az edzõ magával hozta két játékosát, Cosmin Radut és a csapatkapitány Edi Andreit is, és Hagiu a következõket nyilatkozta a média képviselõinek:

– Nem izgultunk a mérkõzés elõtt, sem közben, pedig az oroszok sokkal jobban játszottak a szlovákoknál, akiket kínkeervesen csupán egy gól különbséggel és nagyon nehezen vertünk meg. Persze, mi is sokkal jobban játszottunk ma (hétfõn, a szerk. megj) mint vasárnap este. A három gólt szerzõ csapatkapitány, Edi Andrei szerint fõ erõsségük az egységes csapat: – Nálunk nem számít, ki szerzi a gólokat, csak egy dolog a fontos: a gyõzelem! És ami engem illet, szenzációs dolognak tartanám, ha az atlantai játékok után ismét ott lehetnék a második olimpiámon.

Köszöntések a csapatnak

Cosmin Radu nem tudta örömét titkolni a gyõzelem miatt: – Nagyon jól felkészültünk fizikailag és technikailag egyaránt, s jól kihasználtuk emberelõnyeinket is – örvendezett a játékos. Vlad Hagiu szakirányító elmondta, hogy rögtön a csata után telefonon gratulált a vízilabdázóinak a nõi kézilabda válogatott edzõje, Gheorghe Tadici, aki csapatával minden valószínûség szerint kvalifikálja magát a Pekingben rendezendõ olimpiára. Igaz, én is így teszek, amikor más román együttesek érnek el kimagasló sikereket. Így fogom majd bátorítani Victor Piturcát a labdarúgó Európa-bajnokság kezdete elõtt, attól függetlenül, hogy nem igazán szeretem a labdarúgást, mert sokszor érdemtelenül elhomályosítja más sportágak teljesítményét.

Lévay Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!