Copos eladta a Rapidot! Taher az új tulajdonos

<p>Az esti órákba nyúló egyeztetések után kezet rázott George Copos és Fathi Taher: a jordániai üzletember megvásárolta a román élvonalban szereplő Bukersti Rapid labdarúgó–együttes részvényeinek 80 százalékát.</p>

Copos 16 évvel ezelőtt vásárolta meg a fővárosi együttes részvényeinek többségét.

Copos a Pro Sportnak elárulta, a szerződés értelmében Taher vezetése alatt a Rapid ugyanazokat az eredményeket kell elérje, mint amilyeneket elért az utóbbi 10 éveben. A Rapid az elmúlt tíz évben négyszer nyert Román Kupa viadalokat, 1999–ben illetve 2003–ban bajnoki címet szerzett.

Taher egyébként új edzőt is kell keressen, miután Mircea Rednic hivatalosan is benyújtott felmondását a Gloria Buzau ellen elszenvedett vereség után. Sajtóértesülések szerint Razvan Lucescu (a Brassói FC edzője), Iona Ovidiu Sabau (a Besztercei Gloria edzője) és Viorel Moldovan (az Unirea Urziceni sportigazgatója) szerepel a jordán üzletember listáján, de nincs kizárva, hogy visszatérjen a csapathoz Cristiano Bergodi, vagy éppen Walter Zenga vegye át Rednic helyét (Zenga volt már a másik két bukaresti csapat, a Steaua és a Dinamo edzője is).

Az elnöki tisztsébe meg van már Taher embere: a Vienna Insurance Group elnöke, illetve az Omniasig részvényese, a 49 éves Toma Constantin vehetné át Constantin Zotta helyét a klub vezetésében. „Ennek az ötletnek nagyon örültem. Szerintem Constantin Toma a megfelelő ember az elnöki posztra. Megfelelő anyagi háttere is megvan, és jártas a futball–világba” – vélte Copos.

Fathi Taher a Griro társaság vezetője, melynek a éves pénzforgalma 500 millió euró, és húszezer személyt foglalkoztat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!