ERDON Országos hírek

2019.10.16. 11:47

Iohannis: Október 27-én bocsátom közvitára államelnöki programomat

Október 27-én bocsátja közvitára Klaus Iohannis államfő államelnöki programját.

Október 27-én bocsátja közvitára Klaus Iohannis államfő államelnöki programját.

Ezt egy szerdai Facebook-bejegyzésben jelentette be az elnök. ,,Kedves román állampolgárok, csak összefogva tudunk átlépni a rendszerváltást követő átmeneti időszak minden szakaszán, hogy elkezdhessük Románia valós fejlesztését. Szavazatukkal a normális Románia generációnk projektjévé válhat (...) Tudom, milyen lépéseket kell tenni, és magam mellé fogom állítani az összes becsületes pártot és embert, hogy felépítsük a normális Romániát!" - üzente Iohannis bejegyzésében.

Az államfő bejelenti ugyanakkor, hogy október 27-én bocsátja közvitára államelnökim programját, és felkéri az állampolgárokat, hogy olvassák el. Hozzáteszi, a Szociáldemokrata Párt (PSD) a jogállam válságát idézte elő az országban, és az általa vezetett kormány megbukott minden alapvetően fontos, így gazdasági, szociális, politikai és intézményes szinten.

Klaus Iohannis második államfői mandátumáért száll versenybe a novemberi államelnöki választásokon. Iohannist a Nemzeti Liberális Párt támogatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!