ERDON Országos hírek

2019.09.27. 11:41

Luiza Melencu édesanyját 5000 lejre bírságolta az ügyészség a biológiai mintaadás megtagadása miatt

Ötezer lejre bírságolta az ügyészség az áprilisban eltűnt 18 éves lány, Luiza Melencu édesanyját, Monica Georgeta Melencut, miután az asszony nem volt hajlandó biológiai mintát szolgáltatni egy új DNS-vizsgálat elvégzéséhez - közölte az AGERPRES hírügynökséggel a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT).

Ötezer lejre bírságolta az ügyészség az áprilisban eltűnt 18 éves lány, Luiza Melencu édesanyját, Monica Georgeta Melencut, miután az asszony nem volt hajlandó biológiai mintát szolgáltatni egy új DNS-vizsgálat elvégzéséhez - közölte az AGERPRES hírügynökséggel a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT).Az ügyészek most elővezetési parancsot kérnek a bíróságtól Monica Georgeta Melencu nevére.

A DIICOT szerdán közölte, hogy a Szövetségi Nyomozó Irodához (FBI) fordult segítségért Luiza Melencu ügyében, annak érdekében, hogy megállapítsák a lány DNS-profilját, és megrajzolják a feltételezett caracali gyilkos, Gheorghe Dincă pszichológiai/viselkedési profilját.

Szerdai közleményében az ügyészség rámutatott, a teljes körű DNS-profil (azaz mind mitokondriális, mind kromoszomális genetikai vizsgálat elvégzése) megállapítására nincs lehetőség egyik engedélyezett romániai szaklaboratóriumban sem. A Mina Minovici Országos Igazságügyi Orvostani Intézet (INML) csak a kromoszomális genetikai vizsgálatot tudta elvégezni.

A DIICOT elküldte az FBI-nak a csontmaradványokat elemzés végett.

A DIICOT képviselői azt is nyomatékosítják, hogy a Luiza Melencu édesanyjával, Monica Georgeta Melencuval szemben foganatosított eljárások szoros kapcsolatban állnak a fent említett akcióval. Monica Georgeta Melencu ugyanis megtagadta a kérést, hogy biológiai mintákat vehessenek tőle az új genetikai vizsgálatok elvégzése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!