ERDON Országos hírek

2019.05.13. 12:15

Cioloş: Az állam nem használja ki a benne rejlő lehetőségeket, a parlament pedig rosszhiszemű

A román állam nem működik lehetőségeihez mérten, a parlament rosszhiszemű és az államelnöknek nincsenek megoldásai, jelentette ki a 2020 USR-PLUS Szövetség vasárnapi, Temesváron szervezett kampánygyűlésén Dacian Cioloş.

A román állam nem működik lehetőségeihez mérten, a parlament rosszhiszemű és az államelnöknek nincsenek megoldásai, jelentette ki a 2020 USR-PLUS Szövetség vasárnapi, Temesváron szervezett kampánygyűlésén Dacian Cioloş.

A Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) elnöke kifejtette: a rosszhiszemű törvényhozó testület és a megoldásokat nélkülöző államfő ingataggá teszik az államot, és az egyenletből hiányoznak az állampolgárok és a társadalmi érdek. Az alkotmánybíróság politikai befolyás alá került, ezért elvesztette a lakosság zömének bizalmát, tette hozzá Cioloş.

A PLUS elnöke kifejtette, Romániának új alkotmányra van szüksége, amely konkrétabban írja körül a kormány felelősségét, az államelnök és a kormány viszonyát pedig oly módon kell újragondolni, hogy az államfő felelősséget kell hogy vállaljon a kabinet tagjainak kinevezéséért.

Olyan rendszerben élünk, amely lehetetlenné teszi előrehozott választások kiírását. Ezen is fogunk változtatni - ígérte a rendezvényen Dacian Cioloş.

A 2020 USR-PLUS Szövetség másik társelnöke, Dan Barna azt mondta: az embereknek elegük van a hozzá nem értésből és a valóra nem váltott ígéretekből. Minden választás előtt a PSD és a többi történelmi párt autópályákat ígért, de mai napig nincs autópálya, amely összekötné Temesvárt Bukaresttel, vagy összekötné Románia történelmi régióit. Kórházakat is ígértek, és mit csináltak? Abszolút semmit. Ugyanolyan piszkosak a kórházak és ugyanolyan drágák a gyógyszerek. Jobb iskolákat is ígértek, és mi lett belőle? Semmi. Gyermekeink elhagyják az országot jobb oktatásért, jobb fizetésért - sorolta a Mentsétek meg Romániát Szövetség elnöke.

A 2020 USR-PLUS Szövetség vasárnap Temesváron tartott kampányrendezvényt, amelyen a két pártelnök - Dan Barna és Dacian Cioloş - mellett a szövetség európai parlamenti jelöltjei is részt vettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!