ERDON Országos hírek

2019.05.18. 20:31

Băsescu: El fogok menni Brüsszelbe és be fogom tölteni mandátumomat

Választási sikere esetén elfoglalja európai parlamenti képviselői helyét, mert nem tartja korrektnek a megszerzett mandátumról való lemondást - jelentette ki Temesváron Traian Băsescu.

Választási sikere esetén elfoglalja európai parlamenti képviselői helyét, mert nem tartja korrektnek a megszerzett mandátumról való lemondást - jelentette ki Temesváron Traian Băsescu.

A volt államfő, aki a Népi Mozgalom Párt (PMP) tiszteletbeli elnökeként első helyen áll a politikai alakulat jelöltlistáján, szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: a PMP a szavazatok 7%-ánál is többet szerezhet meg a május 26-ai EP-választásokon. El fogok menni Brüsszelbe és be fogom tölteni mandátumomat, mert ott hozzák a nagy döntéseket, és ott a kellemetlen dolgokat is kimondják. Nem tartom korrektnek pályázni a mandátumra és aztán - megszerzése után - lemondani róla. Ha a PMP olyan eredményt ér el, hogy elküldje képviselőjét az Európai Parlamentbe, én el fogok menni - jelentette ki a volt államelnök.

Traian Băsescu arra is felhívta a figyelmet, hogy az urnáknál való alacsony részvétel a referendum érvénytelenségét vonná maga után. A referendumnak sokkal súlyosabb következményei lennének, ha az elnök - és vele együtt mindannyian - veszítene, mintsem ha megnyeri. Ha az elnök nyer, nem hozhat semmiféle módosítást, mert mindkét kérdés alkotmánymódosítást feltételez. Csak egy politikai jelzés lenne, gyakorlati következmény nélkül. Ha viszont veszít, annak szörnyű következményei lennének, mert a PSD-ALDE szövetség malmára hajtaná a vizet, és az nagy károkat tenne az igazszágügyi törvényekben - tette hozzá Băsescu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!