ERDON Országos hírek

2019.04.04. 14:33

Tizenhat nyelvre fordították le az új országimázsfilmet

Tizenhat nyelvre, többek között latinra is lefordították a Románia idegenforgalmi nevezetességeit népszerűsítő kisfilmet - mondta csütörtökön Bogdan Trif turisztikai miniszter.

Tizenhat nyelvre, többek között latinra is lefordították a Románia idegenforgalmi nevezetességeit népszerűsítő kisfilmet - mondta csütörtökön Bogdan Trif turisztikai miniszter.

A tárcavezető sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a Bukaresti Egyetem közreműködésével 16 nyelvre fordították le a múlt hónapban bemutatott új országimázsfilmet. Trif rámutatott, a világnyelvek mellett ázsiai nyelveken, például kínaiul is meghallgatható a kisfilm szövege, mivel egyre több kínai turistát szeretnének az országba vonzani. ,,Tavaly mindössze 33 ezer kínai turista látogatott Romániába, ami rendkívül kevés. Emellett a tervek között szerepel két turisztikai népszerűsítő iroda megnyitása is abban a térségben" - mondta. Hozzátette, latin nyelvre is lefordították a kisfilmet, amit elsősorban a római katolikus pápa május végén esedékes romániai látogatása indokolt.

A Bukaresti Egyetem Idegen Nyelvi Karának dékánhelyettese, Laura Sitaru kiemelte, az ázsiai nyelvek mellett több balkáni nyelvre, például horvátra, szerbre vagy bolgárra is átültették a kisfilm szövegét, illetve arab fordítás is készült. Emellett az angol, a francia, a német, a lengyel és az orosz változatot emelte még ki Sitaru.

A Románia idegenforgalmi nevezetességeit népszerűsítő új kisfilmet március közepén mutatta be a turisztikai minisztérium. A videoklip az országba látogatni tervező potenciális vendégek számára mutatja be, milyen látványosságokat és élményeket kínál Románia az év 365 napjára. A kisfilmhez az ország minden régiójában forgattak, hogy a néző átfogó képet kapjon az ország egyedi és jellegzetes helyszíneiről és rendezvényeiről. Bogdan Trif turisztikai miniszter akkor úgy nyilatkozott, a film készítői egyetlen területet sem hagytak ki, amely vonzó lehet az érdeklődők szemében: UNESCO-világörökséghez tartozó műemlékeket, szórakozási, fesztiválozási lehetőségeket és a romániai természet ,,álomszép tájait" egyaránt felvillantják a lehetséges látogatók számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!