ERDON Országos hírek

2019.01.23. 10:50

A tanügyminiszter módosítaná az iskolai év struktúráját

Úgy kellene módosítani az iskolai év struktúráját, hogy az első félév ne szakadjon két részre - közölte kedden Ecaterina Andronescu oktatási miniszter.

Úgy kellene módosítani az iskolai év struktúráját, hogy az első félév ne szakadjon két részre - közölte kedden Ecaterina Andronescu oktatási miniszter.A tárcavezető szerint sok szülő támogatná az elképzelést. A módosítás szerint az első félév a téli vakációig tartana.

Jelenleg a háromhetes téli vakációt három hét oktatás követi, amely alatt lezárják az első félévet, és ez - állítja a miniszter - sokszor nehézséget okoz .

Egy olyan megoldásra gondoltunk, amelyben a vakáció után a második félév kezdődne. (...) Ebben az évben semmi sem módosul, de felteszünk egy javaslatot a honlapra, lássuk, milyen reakciók lesznek, és azt követően hozunk döntést - nyilatkozta a tárcavezető.

A tanügyminisztert meghallgatta Brüsszelben az Európai Parlament kulturális bizottsága annak kapcsán, hogy Románia tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!