ERDON Országos hírek

2018.12.02. 19:28

Úton van hazafele azok az Olt megyei gyerekek, akik egy gyulafehérvári iskolában töltötték az éjszakát

Jól vannak és már utaznak hazafele azok az Olt megyei gyerekek, akik Gyulafehérváron egy iskolában töltötték az éjszakát, mert nem volt szállásuk - közölte Adelin Bărbulete Olt megyei főtanfelügyelő.

Jól vannak és már utaznak hazafele azok az Olt megyei gyerekek, akik Gyulafehérváron egy iskolában töltötték az éjszakát, mert nem volt szállásuk - közölte Adelin Bărbulete Olt megyei főtanfelügyelő.Bărbulete arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy az ügynek utánajártak, és mint kiderült, a 22 gyermek és a tanár eredetileg egy napra indult el Dăneasa településről Gyulafehérvárra, ezért nem volt szükségük szállásra.

A főtanfelügyelő elmondta, beszélt az iskola igazgatójával és a csoportot kísérő tanárral is. A gyerekek jól vannak, már vonaton ülnek, 18:30-kor érkeznek Drăgăneşti-re, ahol az iskolabusz várja őket - tette hozzá. A szülők egyébként írásos beleegyezésüket adták a kiránduláshoz és a tanfelügyelő szerint senki nem neheztel a kísérőtanárra.

Ion Bodea, a csoportot vezető történelem- és vallástanár úgy nyilatkozott vasárnap az AGERPRES hírügynökségnek, hogy a mentők kiszállását igénylő gyermek rosszullétének oka a pánik volt. A gyerekekkel a tanár elmondása szerint egy koncertet hallgattak a Szentháromság-katedrálisban szombat este, amikor a hatodikos fiú elaludt, és amint felébredt, pánikba esett.

A tanár azt mondta: azért nem foglalt szállást, mert két lehetőség is volt a hazautazásra: egyik vonat még aznap indult és Piskin kellett volna átszállni, a másik, direkt vonat vasárnap reggel indult, és ezen opció esetén egy gyulafehérvári szemináriumban töltötték volna az éjszakát. Amikor a a fiú rosszulléte miatt a 112-es segélyhívó számot felhívta, az egész csoport a katedrálisban volt egy koncerten. A koncert végeztével vagy az állomásra, vagy a szemináriumba tervezett elindulni, a gyerekek fáradtsági szintjétől függően - mondta Bodea, azt is hozzátéve, hogy a csoport tagjainak volt élelmük és nem tartózkodtak egész nap a hidegben, mert néhány órára bementek egy bevásárlóközpontba, majd pedig a székesegyházba.

A csoport végül a Horea, Cloşca és Crişan Főgimnáziumban töltötte az éjszakát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!