ERDON Országos hírek

2018.12.02. 10:33

Kormányellenes tüntetés volt a nemzeti ünnepen

Kormányellenes tüntetésre gyűlt össze több mint 1000 ember Bukarestben, a Victoriei-téren szombaton, Kolozsváron is tüntettek.

Kormányellenes tüntetésre gyűlt össze több mint 1000 ember Bukarestben, a Victoriei-téren szombaton, Kolozsváron is tüntettek.

A tüntetés szlogenje Románia Európában, boldog születésnapot! A résztvevők Románia és az Európai Unió zászlóit lengetik, és kormányellenes jelszavakat skandálnak. Büntetőügyesek nélküli centenáriumot! , A hazaszeretetet az utcán mérik! , Tolvaj- és maffiakormány! - kiabálják a kormány épülete előtt. A Victoriei-téren a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és az Együtt Romániáért Mozgalom képviselői is megjelentek és aláírásokat gyűjtenek az Új Emberek nevű kampányra. Este 19 órára már 1500-ra nőtt a bukaresti Victoriei téren összegyűlt kormányellenes tüntetők száma.

Kolozsváron is

Kolozsváron szintén tüntettek december elsején, itt körülbelül 50 személy gyűlt össze a Memorandisták emlékművénél. A szervezők közösségi oldalon olvasható felhívása szerint Romániának az Európai Unióban kell maradnia, és ehhez meg kell szabadulnia attól a bűnözőcsoporttól, amely vezetőjévé vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!