ERDON Országos hírek

2018.12.07. 09:37

Hétfőn összeül a PSD Országos Végrehajtó Bizottsága

Hétfőn összeül a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Végrehajtó Bizottsága (CExN) - közölte csütörtökön Viorica Dăncilă.

Hétfőn összeül a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Végrehajtó Bizottsága (CExN) - közölte csütörtökön Viorica Dăncilă.

Arra a kérdésre, hogy miért ül össze s PSD vezetősége, a miniszterelnök azt felelte: be kell mutatnia a CExN tagjai előtt a román kormány és az európai uniós biztosok között szerdán lezajlott brüsszeli találkozó eredményeit. Ez a természetes: bemutatjuk a tevékenységünket, valamint azt, hogy a kormány miként készült fel az EU-elnöki tisztségre. De azt is ismertetjük, hogy ott (Brüsszelben - szerk. megj.) kiderült, valójában kinek van igaza. Mindenki elismerte, hogy kellőképpen felkészültünk, Románia Kormánya egyike a soros elnökséget átvevő legfelkészültebb kormányoknak - jelentette ki Dăncilă a Szociáldemokrata Párt elnökével folytatott megbeszélése után.

A kormányfő ugyanakkor azt mondta, a CExN napirendjén nem szerepel az amnesztia vagy közkegyelem kérdése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!