ERDON Országos hírek

2018.11.03. 11:24

Nem bünteti az ANAF azokat a cégeket, amelyek megrendelték az elektronikus naplójú pénztárgépeket

Az Országos Adóhatóság (ANAF) nem bírságolja meg azokat a cégeket, amelyek adtak le rendelést a november 1-jétől kötelező elektronikus naplójú pénztárgépekre, de még nem kapták meg azokat - nyilatkozta pénteken Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

Az Országos Adóhatóság (ANAF) nem bírságolja meg azokat a cégeket, amelyek adtak le rendelést a november 1-jétől kötelező elektronikus naplójú pénztárgépekre, de még nem kapták meg azokat - nyilatkozta pénteken Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.A tárcavezető megerősítette: nem hosszabbítják meg az új típusú kasszagépek bevezetésének határidejét.

Hozzátette: jövő hét elején Brüsszelben magyar hivatali kollégájával egyeztet a pénztárgépek bevezetésének tapasztalatairól.

Az elektronikus naplójú pénztárgépekre vonatkozó 2018/44-es sürgősségi kormányrendeletet májusban fogadta el a kabinet. Ennek értelmében a nagy- és közepes vállalkozóknak szeptember 1-jétől, a kisvállalkozóknak november 1-jétől kellett bevezetniük az új kasszagépeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!