ERDON Országos hírek

2018.11.15. 11:06

Băsescu szerint le kéne váltani a kormányt

Csak egy kormányváltással lehetne javítani a Romániáról kialakult kedvezőtlen képen - véli Traian Băsescu.

Csak egy kormányváltással lehetne javítani a Romániáról kialakult kedvezőtlen képen - véli Traian Băsescu.

,,Ha az ország javát akarjátok, váltsátok le ezt a kormányt! Brüsszelben és a többi nyugati kancelláriában igen kedvezőtlen kép alakult ki Romániáról. Az egyetlen megoldás a kormány leváltása, még akkor is, ha a Szociáldemokrata Párt (PSD) marad hatalmon, de új miniszterekre van szükség, akik ismerik az európai valóságot. A kormányban a legjobb romániai politikusoknak kell részt venniük, akik Dragnea és Vâlcov befolyása nélkül dolgozzanak" - írta szerdai Facebook-bejegyzésében Băsescu.

Véleménye szerint a mostani többség hozzáállásának esetleges megváltoztatása sem jelent megoldás, mert hosszú időbe telne, amíg visszaszerezné az elvesztett bizalmat, Romániának pedig nincs ideje ilyesmire.

,,Egy új kormány visszaadná a külföldi partnerek reményét, hogy Románia visszatér a normális kerékvágásba. Nagyon jól megértem a nyugati partnerek álláspontját, és biztos vagyok benne, hogy ez a megoldás. Biztosíthatom, hogy egy új kormány, az Európai Bizottsággal közösen, megfelelő megoldást találna egy sikeres román elnökségre, vagy akár az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (MCV) keretében készített jelentésben foglaltakra. Ezzel szemben a Dăncilă-kabinet már senkivel, semmit nem tud megbeszélni" - szögezi le a volt államfő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!