ERDON Országos hírek

2018.10.15. 10:23

Törökország elnökével, Recep Tayyip Erdogannal folytat megbeszélést hétfőn Viorica Dăncilă

Törökország elnökével, Recep Tayyip Erdogannal találkozik hétfőn a román miniszterelnök.

Törökország elnökével, Recep Tayyip Erdogannal találkozik hétfőn a román miniszterelnök.

Viorica Dăncilă a hétfő reggeli kormányülés elején közölte, hogy még a nap folyamán hivatalos látogatásra utazik Törökországba, majd a Perzsa-öbölbe, az Egyesült Arab Emírségekbe és Kuvaitba. Látogatásának célja az ezekkel az országokkal fenntartott gazdasági kapcsolatok erősítése.

"A befektetési és üzletépítési lehetőségek népszerűsítése a kormány prioritásai közé tartozik" - hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, hogy több miniszter is elkíséri majd, akikkel közösen ismertetik a jelentős infrastrukturális, egészségügyi, turisztikai és energiaügyi projekteket, amelyek akár állami és magán partnerség alapján is kivitelezhetők.

A miniszterelnök hétfőn megbeszélést folytat Recep Tayyip Erdogan török elnökkel, a Török Nagy Nemzetgyűlés vezetőségével, illetve a kereskedelmi és iparkamarák egyesületének elnökével.

Látogatása az Egyesült Arab Emírségek és Kuvait magas rangú tisztségviselőivel való egyeztetésekkel folytatódik, ugyanakkor részt vesz a romániai és kuvaiti üzletemberek fórumán is - mondta még Dăncilă.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!