ERDON Országos hírek

2018.10.21. 09:46

O. Vasilescu: a bértörvényt abban a formában alkalmazzuk, ahogyan azt a parlament elfogadta

Jóllehet a napokban felmerült egy olyan forgatókönyv, amely szerint már 2020-ban alkalmazzák a 2022-es bértáblát, a bértörvényt abban a formában alkalmazzuk, ahogyan azt elfogadta a parlament - írta szombati Facebook-bejegyzésében Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter.

Jóllehet a napokban felmerült egy olyan forgatókönyv, amely szerint már 2020-ban alkalmazzák a 2022-es bértáblát, a bértörvényt abban a formában alkalmazzuk, ahogyan azt elfogadta a parlament - írta szombati Facebook-bejegyzésében Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter.A tárcavezető elutasította azokat az ellenzéki vádakat, amelyek szerint nem lenne pénz nyugdíjakra és fizetésekre és kifejtette: jóllehet a napokban felmerült egy olyan forgatókönyv, amely szerint már 2020-ban alkalmazzák a 2022-es bértáblát, a bértörvényt abban a formában alkalmazzuk, ahogyan azt elfogadta a parlament, azaz a bérek évente, a 2022-ben érvényes bérhez képest számított különbség 25 százalékával nőnek .

Mi több, az Országos Előrejelzési Bizottság által közölt adatok elemzése után felmerült annak a lehetősége, hogy a minimálbér még idén nőjön, és bevezessük a diplomás minimálbért - jelentette ki a miniszter.

Vasilescu arra reagált, hogy Florin Câţu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátora ugyancsak Facebook-oldalán tett közzé egy olyan dokumentumot, amelyet a kormány küldött az Európai Bizottságnak, és amelyben a fizetések befagyasztásáról van szó a közszférában. A szenátor szerint a dokumentum azt írja, hogy a fizetések a 2018. decemberi szinten maradnak, azaz nem alkalmazzák tovább a bértörvény előírásait.

Világos, hogy a nyugdíjtörvény nem több mint porhintés. Nincs pénz a fizetésekre, a Szociáldemokrata Párt (PSD) - Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) koalíció hazudik, amikor azt ígéri, hogy megduplázza a nyugdíjakat" - jelentette ki Câţu.

Válaszként Eugen Teodorovici pénzügyminiszter nyilvános munkadokumentumnak nevezte a kimutatást és bejelentette: az is szóba került, hogy már 2020-ban alkalmazzák a 2022-es bérrácsot, hogy megmutassák: nagyon biztosak abban amit tesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!