ERDON Országos hírek

2018.10.27. 11:21

Kelemen Hunor: az elnök majd eldönti, amit el kell döntenie

Az államfő hivatott dönteni az Augustin Lazăr legfőbb ügyész elmozdítására vonatkozó igazságügyi miniszteri javaslat ügyében, az RMDSZ semmilyen formában nem érintett ebben az eljárásban, így nem is kommentálja azt - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Kelemen Hunor szövetségi elnök.

Az államfő hivatott dönteni az Augustin Lazăr legfőbb ügyész elmozdítására vonatkozó igazságügyi miniszteri javaslat ügyében, az RMDSZ semmilyen formában nem érintett ebben az eljárásban, így nem is kommentálja azt - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Kelemen Hunor szövetségi elnök. Az RMDSZ elnöke rámutatott, az eljárást törvény szabályozza, így azt senki nem befolyásolhatja.

"Mi pártként semmiféle formában nem vagyunk részesei ennek a folyamatnak. Ott a kormány, ott a miniszter, ott az ügyészség és ott az államfő, mi még érintőlegesen sem vagyunk érintettek és résztvevők ebben a folyamatban és nem is kívánunk azok lenni. Világosan meghatározott eljárásról lévén szó én nem is szeretném kommentálni. Az elnök majd eldönti, amit el kell döntenie. Pont" - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Kelemen Hunor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!