ERDON Országos hírek

2018.09.10. 11:26

V. Popa: A tudás létfontosságú a mai ember szempontjából

A tudás létfontosságú a mai ember szempontjából - nyilatkozta Valentin Popa oktatási miniszter a tanévnyitó alkalmából küldött üzenetében.

A tudás létfontosságú a mai ember szempontjából - nyilatkozta Valentin Popa oktatási miniszter a tanévnyitó alkalmából küldött üzenetében.

Ma 124 olyan oktató is elkezdi a tanévet, akik színtízessel nyerték el végleges katedrájukat. Köszönetet szeretnék mondani nekik, és a többi tízes tanárnak azért az erőfeszítésért, amit egy hatékony tanügyi rendszer kialakításáért tesznek - mondta a Valentin Popa.

A tárcavezető utalt azokra az intézkedésekre, amiket a minisztérium foganatosított az utóbbi időben a tanügyi rendszer javításáért. Ezek közé sorolta, hogy az 1-4. osztályos tanulók új tankönyveket kaptak, hogy emelkedett a pedagógusok bére és nőtt a líceumi oktatás befejezését támogató ösztöndíj összege.

Elmondta: a kormány a közeljövőben megemeli a szakoktatásban és a duális oktatásban részt vevő tanulók ösztöndíját is.

Mindenkit biztosítok arról, hogy továbbra is beruházunk az oktatásba, hogy a pedagógusok visszanyerjék társadalmi státuszukat, a tanulók pedig minőségi oktatásban részesüljenek - zárta üzenetét Valentin Popa tanügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!