ERDON Országos hírek

2018.09.19. 09:56

Lazăr: nem aggódom, hogy visszahívnak tisztségemből

Nem aggódik amiatt, hogy Tudorel Toader igazságügyi miniszter indítványozta tevékenységének kiértékelését - jelentette ki szerdán Augustin Lazăr legfőbb ügyész.

Nem aggódik amiatt, hogy Tudorel Toader igazságügyi miniszter indítványozta tevékenységének kiértékelését - jelentette ki szerdán Augustin Lazăr legfőbb ügyész. Én 36 éve nagyon jó kiértékelésben részesülök. Egyáltalán nem aggódom, ismerem magamat - mondta Augustin Lazăr a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácstól (CSM) távozóban. Azt is hozzátette: nem tart attól, hogy visszahívják tisztségéből.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter augusztus 25-én jelentette be, hogy elindítja az Augustin Lazăr legfőbb ügyész menedzseri tevékenységét felmérő folyamatot a Román Hírszerző Szolgálattal (SRI) kötött protokollumok kapcsán. A tárcavezető akkor azt is kijelentette, hogy a felmérés eredményeit és az esetleges javaslatokat nyilvánosságra fogják hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!