ERDON Országos hírek

2018.07.20. 14:12

In rem bűnügyi kivizsgálást indított az ügyészség a lupényi bányaomlás ügyében

In rem, azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló eljárást indított pénteken a petrozsényi ügyészség a lupényi bányaomlás ügyében, amelynek következtében egy vájár életét vesztette.

In rem, azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló eljárást indított pénteken a petrozsényi ügyészség a lupényi bányaomlás ügyében, amelynek következtében egy vájár életét vesztette.Az ügyészek gondatlanságból elkövetett emberölés és a munkavédelmi előírások be nem tartása miatt indítottak eljárást - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Veronica Gal, a petrozsényi vádhatóság főügyésze.

A kivizsgálást egy ügyész vezetése alatt a rendőrség végzi - mondta el Veronica Gal.

Az ügyészséggel párhuzamosan kivizsgálást tart a Hunyad megyei munkaügyi felügyelőség is.

Szerdán egy lupényi bányaomlás következtében életét vesztette egy 42 éves bányász. A férfi 20 éve dolgozott vájárként. Nős volt, és egy 14 éves lány édesapja.

A baleset helyszínén lévő másik, 33 éves bányász a saját lábán jött a felszínre.

A vajdahunyadi energetikai komplexum közleménye szerint a munkabaleset reggel 8 óra körül történt, robbantásos bányafejtés során.

Az omlás a bánya bejáratától mintegy 3 kilométernyire történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!