ERDON Országos hírek

2018.06.15. 11:48

Toader: Jelenleg nincs jogi alapja a Sebastian Ghiţă kiadatására vonatkozó kérelem visszavonásának

Nincs jogi alapja a Sebastian Ghiţă kiadatására vonatkozó kérelem visszavonásának - nyilatkozta pénteken Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

Nincs jogi alapja a Sebastian Ghiţă kiadatására vonatkozó kérelem visszavonásának - nyilatkozta pénteken Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

Az Antena 3 televíziócsatornának nyilatkozó Toader kifejtette, jelenleg érvényben van a Szerbiában tartózkodó Sebastian Ghiţă elleni kiadatási kérelem, amelynek visszavonására egyelőre nincs jogi alap.

A legfelsőbb bíróság csütörtökön mentette fel Sebastian Ghiţă volt képviselőt, valamint az ügyben érintett volt vezető ügyészeket és volt rendőrparancsnokokat is. A bírósági döntés Ghiţát a következő vádak alól mentette fel: kétrendbeli megvesztegetés, befolyás vásárlása, pénzmosás, zsarolás és kétrendbeli, nem a nyilvánosságnak szánt információk felhasználása, valamint jogosítvány nélkül való gépkocsivezetés. A bírósági indoklás szerint a tettek, amelyekkel a volt képviselőt vádolták, nem léteznek, vagy nem rendelkezik ezekről a büntető törvénykönyv.

Ghiţă esetében az előzetes letartóztatási parancs visszavonását, a vagyonzár eltörlését és az 54 millió lejes óvadék visszafizetését is elrendelték. Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!