ERDON Országos hírek

2018.06.30. 12:35

Belügyminiszter: a felméréseket követően kormányszinten igénybe vesszük a Szolidaritási Alapot

A heves esőzések által sújtott térségek kárfelmérését követően kormányszinten igénybe veszik a Szolidaritási Alapot, jelentette be szombaton Carmen Dan belügyminiszter.

A heves esőzések által sújtott térségek kárfelmérését követően kormányszinten igénybe veszik a Szolidaritási Alapot, jelentette be szombaton Carmen Dan belügyminiszter."Beszéltem a miniszterelnökkel. Az infrastruktúra is megrongálódott, így igénybe fogjuk venni a Szolidaritási Alapot, ehhez azonban először fel kell mérnünk a károkat, hogy pontosan tudjuk mit igényeljünk. Ezért szeretném, hogy amint az időjárás megengedi, azonnal felmérjük a károkat. A polgári védelmi mechanizmust csak akkor lehet igényelni, ha az országos hatóságok nem tudnak helytállni, ezt általában csak katasztrófák esetén lehet kihasználni" - magyarázta Carmen Dan a helyi önkormányzatok vezetőivel tartott videokonferencián.

A tárcavezető kihangsúlyozta, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) vezetője Moldvába utazik, közben pedig Brassó és Kovászna megyében is megtekinti az áradások sújtotta településeket és tájékoztatja a belügyminisztérium vezetőségét a kialakult helyzetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!