ERDON Országos hírek

2018.06.20. 12:38

A szállításügyi miniszter elleni egyszerű indítványt nyújtott be az USR

Egyszerű indítványt nyújtott be a képviselőházhoz a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a szállításügyi miniszter ellen.

Egyszerű indítványt nyújtott be a képviselőházhoz a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a szállításügyi miniszter ellen.

Az indítvány A PSD-nek alárendelt szállításügyi minisztérium az autópálya-ellenesség minisztériuma címet viseli, és az USR, a Népi Mozgalom Párt (PMP) törvényhozói, valamint független képviselők írták alá - közölte Cătălin Drulă képviselő. Az indítvány megtárgyalásának időpontját a házbizottság tűzi ki.

Cătălin Drulă és Ionuţ Moşteanu képviselők hétfőn jelentették be, hogy egyszerű indítványt tervez benyújtani Lucian Şova szállításügyi miniszter ellen a Mentsétek meg Romániát Szövetség.

A szállításügyi miniszter azt nyilatkozta csütörtökön Sinaián, hogy ha autópályák épülnek, akkor nőni fognak a bérek, és a multinacionális cégek kivonulnak az országból. Ez egy teljesen elképesztő nyilatkozat annak a tárcának a vezetője részéről, akinek éppen az infrastrukturális fejlesztés és az autópálya-építés lenne a feladata - nyilatkozta Cătălin Drulă, aki szerint emiatt Lucian Şovának le kellene mondania.

Véleménye szerint a miniszter szétverte a Iaşi-Marosvásárhely, Comarnic-Brassó és Nagyszeben-Piteşti közötti sztrádák projektjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!