ERDON Országos hírek

2018.06.21. 09:12

Országszerte több ezren tiltakoztak tegnap

Több ezren tiltakoznak szerda este Bukarestben, Kolozsváron, Nagyszebenben, Temesváron és Iaşi-ban az igazságügyi törvények módosítása ellen.

Több ezren tiltakoznak szerda este Bukarestben, Kolozsváron, Nagyszebenben, Temesváron és Iaşi-ban az igazságügyi törvények módosítása ellen.

Nagyszebenben több mint 4.000 ember indult el a Nagypiac térről egy több kilométeres menetelésbe. Kolozsvár főterén mintegy 2.000 embert gyűlt össze, hogy az igazságügyi törvények módosítása ellen tiltakozzon. Iaşi-ban 1.500 személy vonult az utcára, hogy kifejezze elégedetlenségét. Temesváron több mint 1.500 ember kéri Liviu Dragnea alsóházi és Călin Popescu-Tăriceanu felsőházi elnök lemondását. A legtöbb helyen kormány- és koalícióellenes jelszavakat skandálnak. A tüntetők román zászlókat, vuvuzelákat hoztak magukkal. kormányellenes feliratokat tartanak a magasba.

Bukarestben

Mintegy 4000-en tiltakoztak szerda este a Victoriei téren a Szociáldemokrata Párt (PSD)-Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) koalíció ellen. A tüntetők az Antipa múzeum környékén elfoglalták az úttestet, miután összetűzésbe kerültek a közlekedési rendőrséggel. A forgalom megbénult a környéken, ugyanis egyesek a földre feküdtek és nem akarták elhagyni a helyszínt. A tiltakozók azt skandálták, hogy "A csendőrség védi a lopást!", "Tolvajok, tolvajok!", "Gyertek ki a házból, ha érdekel, hogy mi történik!", "Jön a DNA és elvisz", "Dragnea ne feledd, Románia nem a tied, hogy azt csinálj amit akarsz". A múzeum előtt egy asztalnál aláírásokat gyűjtenek a Büntetőügyesek nélküli közéletet elnevezésű polgári kezdeményezéshez.

A tiltakozásra a csendőrség és a közlekedési rendőrség is kivonult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!