ERDON Országos hírek

2018.05.26. 10:37

ANM: az ilyenkor megszokottnál melegebb lesz az ortodox pünkösdkor, hegyvidéken légköri instabilitás várható

Az ilyenkor megszokottnál melegebb lesz az ortodox pünkösdkor, légköri instabilitás főleg hegyvidéken a délutáni-esti órákban várható - nyilatkozta pénteken az AGERPRES hírügynökség megkeresésére Robert Manta, az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) ügyeletes szakembere.

Az ilyenkor megszokottnál melegebb lesz az ortodox pünkösdkor, légköri instabilitás főleg hegyvidéken a délutáni-esti órákban várható - nyilatkozta pénteken az AGERPRES hírügynökség megkeresésére Robert Manta, az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) ügyeletes szakembere. A következő három napban az ilyenkor megszokottnál melegebb lesz, légköri instabilitás, zápor, villámoktól kísért felhőszakadás, esetleg gyenge jégeső előfordulhat, főleg hegyvidéken, és ott is a délutáni-esti órákban. A szél zivatarok idején viharossá fokozódik - mondta a meteorológus.

Az idézett forrás szerint szombaton kellemesen meleg lesz, 25-30 fokos maximális hőmérsékletekkel. Vasárnap és hétfőn a hőmérséklet hasonló értékek között változhat, délutánonként azonban záporok, zivatarok lehetnek.

A tengerparton 23-25 Celsius fok lesz, esőnek kevés a valószínűsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!