ERDON Országos hírek

2018.05.01. 09:43

"A béremelések nem vezetnek a gazdaság összeomlásához"

Az oktatásban és az egészségügyben nőttek a bérek - jelentette ki hétfő este a Románia Televízióban Viorica Dăncilă miniszterelnök, aki hozzátette: a béremelések nem vezetnek a gazdaság összeomlásához.

Az oktatásban és az egészségügyben nőttek a bérek - jelentette ki hétfő este a Románia Televízióban Viorica Dăncilă miniszterelnök, aki hozzátette: a béremelések nem vezetnek a gazdaság összeomlásához. Az egészségügyi rendszerben nőttek a bérek. 2016-hoz képest egyetlen olyan fizetés sincs, amely ne nőtt volna. Mi több, idén március 1-jétől az orvosok bérei 75% és 125 % közötti mértékben nőttek. Láttam, hogy vannak gondok, elsősorban a pótlékokkal, éppen ezért találkoztam a kórházmenedzserekkel, hogy azonosítsuk a problémákat és keressünk megoldást ezekre. Csökkentené a feszültséget, hogyha az ügyeleti pénzt nem számítanánk bele a 30 %-os pótlékalapba - vélekedett a miniszterelnök.

Dăncilă azt mondta, hogy a béremeléseknek elsősorban az volt a céljuk, hogy az orvosok ne hagyják el az országot.

Jelentős bérnövekedések voltak az oktatásban is - egészítette ki a miniszterelnök.

Viorica Dăncilă cáfolta, hogy ezek a béremelések a gazdaság összeomlásához vezetnének. Nem. Többször kifejtettem ezt a dolgot. (...) Minden alkalommal hangsúlyoztam, hogy minden eddigi intézkedésünk fenntartható - fogalmazott a miniszterelnök, és azzal érvelt, hogy a béremelések ellenére javulnak a gazdasági mutatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!