ERDON Országos hírek

2018.03.19. 08:52

Megkezdődött a próbaérettségi

Ma kezdődnek a próbaérettségi írásbeli vizsgái. A tizenegyedikes és tizenkettedikes diákok mérik fel tudásukat román nyelv és irodalomból.

Ma kezdődnek a próbaérettségi írásbeli vizsgái. A tizenegyedikes és tizenkettedikes diákok mérik fel tudásukat román nyelv és irodalomból.

Kedden, március 20-án a nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók anyanyelvi képességeit mérik fel. Március 21-én a diákok a szakosodásnak megfelelő kötelező tantárgyból próbaérettségiznak a diákok. Március 22-én a szakosodásnak megfelelő választott tantárgyból kell próbavizsgázniuk kizárólag a 12. osztályos diákoknak.

A próbaérettségi eredményeit március 30-án teszi közzé a tanügyminisztérium.

A vizsgák 9 órakor kezdődnek, amikor minden tanteremben kiosztják a feladatlapokat. A diákok 8 óra 30 percig léphetnek be a termekbe, és három óra áll rendelkezésükre a téma kidolgozására. A vizsgák tételsorait a tanügyminisztérium alárendeltségébe tartozó Országos Felmérő és Vizsgáztató Központ (CNEE) dolgozza ki a subiecte.edu.ro oldalon közzétett tételek alapján. A dolgozatok javítása egységes javítókulcs alapján történik. A dolgozatokra kapott jegyek ellen nem lehet fellebbezni, és nem kerülnek be a naplóba sem.

A tanároknak az osztályokban is meg kell beszélniük az eredményeket. Ugyanakkor szülői értekezleteken is ismertetni kell ezeket, és javaslatokat kell benyújtaniuk, hogy miként lehetne jobb eredményeket elérni a nyári vizsgák során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!